FutbolFutbolda ŞiddetGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

Bir bu eksikti! Kanun yeni çıktı; Sinan Vardar şikede adı geçenler için af istedi

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in yurt dışı gezilerinin getirdiği yoğunluktan dolayı konuşmaması tahmin edilirken, yönetim kurulu üyesi Sinan Vardar radyospor’a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kanunun yeni çıkmasına rağmen, ‘Şikede adı geçenler için devlet, bir defaya mahsus olmak üzere af çıkarmalı’ diyen Sinan Vardar Radyospor’a yaptığı açıklamada şöyle konuştu; Futbol Federasyonu’nun açıklamasından sonra bu kaos devam edecek. Ama devlet bu konuyla ilgili Meclis’ten bir karar çıkarmalı, bir defaya mahsus olmak üzere af çıkarmalı. Vicdan azabı çekiyoruz. 40 senedir futbolun içerisindeyiz. Neler olup bittiğini herkes biliyor.

Bu işi Futbol Federasyonu’nun aldığı kararla bitecek gibi görünmüyor. Şike olaylarına karışanlar futbolundan belirli süreler uzak tutulabilirler; ama hapis yatıyorlar. Bence cezalar bu kadar ağır olmamalı. Bunların yurtdışına çıkmaları da söz konusu olamaz. Bana göre hapiste kalmalar çok yersiz.

Sinan Vardar; Yabancı futbolcularla sözleşme serbestisi yanlış dedim, ceza kurulu’na sevk edildim

Federasyon’un bu açıklamasından sonra Beşiktaş, geçici olarak iade ettiği Türkiye Kupası’nı geri alacak mı?” şeklindeki soruya Sinan Vardar, “Ne olacağını kestiremiyorum; ama gündeme gelirse bu konuda fikrimi söylerim” dedi.
”Yabancı futbolcularla sözleşme serbestisi yanlış dedim, ceza kurulu’na sevkedildim” diyen Beşiktaş Yöneticisi Sinan Vardar konuşmasını şöyle sürdürdü; Federasyon’un kendisini ceza kuruluna sevk ettiğini yineleyerek, “Ben sadece Atınç ve Muhammet değil, 16 tane kiralık oynayan futbolcumuz var.

Bunların en az 4-5 tanesinin 24 kişilik kadroda olması gerektiğini düşünüyorum. Jorge Mendes’in başında olduğu FON , Necip, Atınç ve Muhammet’in Avrupa hakları için teklif verdi. Şimdi böyle bir ortam varken, yabancılarla sözleşme serbestisi getirilmesinin yanlış olduğunu söylüyorum; bu nedenle ceza kuruluna sevk ediliyorum. ‘Peki bu genç çocuklar ne olacak, milli takım ne olacak’ dedim. Bizi ceza kuruluna sevk ettiler.

Beşiktaş Yönetim kurulu üyesi Sinan Vardar; Biz üretiyoruz, onlar tüketiyorlar

Kulüplerin yabancı futbolcu konusundaki uygulamalar nedeniyle ekonomik krize sürüklendiğini dile getiren Sinan Vardar, “Demek ki burada bu işi bilmeyen insanlar yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, yabancı sayısının kısıtlanmasını istediği halde, Futbol Federasyon’u böyle bir karar alıyor” diyerek şunları söyledi;

4 tane yerli oyuncunun oynadığı bir ortamda altyapıdan bir tane oyuncu çıkarmanın ne kadar zor olduğunu ancak bizler biliriz, çünkü biz üreteniz; ama tüketenler bu kararı veriyor. Tekrar altını çiziyorum, umarım bu sözlerimi duyarlar, beni bir kez daha ceza kuruluna versinler. Bunu söylemek suç mu. Bugün bütün kulüpler, ekonomik kriz içerisinde bunun tek nedeni altyapıya önem vermemektir.

Seneye göreceğiz. 24 kişilik geniş kadrolarda en az 20 tane yabancı olacak. Peki bu gençler ne olacak? Disiplin Kurulu’na savunma vereceğim; ama savunmamı zaten size söyledim. Aynısını onlara da göndereceğim. Bu söylediklerimin altını çizerek vereceğim. Sanırım bunları söylediğim için ceza da alacağım. Hayretler içerisinde izliyorum. Fikirlerimizi söylemeyelim mi? Ben Türk futbolcularına inanıyorum.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu