FutbolGündem

Öcal Uluç; Galatasaray tarihi “Benden sonra tufan” diyenleri affetmeyecek

Türkiye Gazetesi yazarlarından Öcal Uluç, bugünkü köşesinde Galatasaray Başkanı Adnan Polat ‘a yüklendi. Öcal Uluç yazısında, “Galatasaray tarihi “Benden sonra tufan” diyen “bu” zihniyeti affetmeyecektir!..” dedi…

İşte Öcal Uluç ‘un bugünkü yazısı;

Öcal Uluç: Sönmüş bir güneş, ateş ile oynuyor!..

1933’teki “büyük kavga” ile ömrü beş yıl sürecek “Ateş-Güneş” kulübünün kurulmasına kadar varan bölünmüşlükten beri, Galatasaray “yönetim olarak” en sıkıntılı günlerini yaşıyor!.. Başkan Adnan Polat, “bir inat uğruna” Galatasaray ’ı “idari olarak” tam bir çıkmaz sokağın içine soktu; bu “idari çıkmaz” eğer “14 Mayıs’ta yeni bir yönetimi seçecek” genel kurul toplanamazsa, hem mâli, hem de sportif sorunlar da eklenerek, sarı kırmızılı kulübü içinden zor çıkacağı batağın içine gömecektir!..

Acı ve hazin durum ortada; “Adnan Sezgin” inadı ile başlayan kriz, “Seçimli genel kurul kararı almam” inadıyla zirve yaptı ve asırlık kulüp mahkeme, kendisi savcılık kapılarına düşerek, Galatasaray ’ın yarınları “mahkeme kararına bağlanıverdi”; inanılacak gibi değil!..

Bir “bayram” olması gereken Seyrantepe Stadı ’nın açılışının, “kabus gecesi” hâline dönüşmesine engel olamayan başkan, şimdi de “Galatasaray’ın yarınlarının önünü açacak” bir genel kurulu “Galatasaray’ın üzerine çökecek” bir hukuk kaosuna dönüştürmek isteyenleri “perde gerisinden yönetiyor”; dahası da söyleniyor ama inanmak istemiyorum!.. Şimdi soruyorum:

1- “İdari ibranın verilmediği” genel kurulu 3 ayrı Asliye Hukuk Mahkemesi ’ne götüren Galatasaray Kulübü üyeleri, kimin tarafında idiler?..

2- Bu üç mahkemeden ikisinin “itirazı ve yürütmeyi durdurma isteğini reddetmesine rağmen”, üçüncüsünden alınan “yürütmeyi durdurma kararını” mâl bulmuş mağribi gibi kucaklayanlar kimlerdir?

3- Hukuken itiraz dilekçesinin geri alınması mümkün değilken, “Yürütmeyi durdurma kararına itiraz eden” kulüp avukatına “Neden itiraz ettin, itirazı geri al” diyen vede hakimin “itiraz dilekçesini geri vermemesi, dosyaya koyması”, ama kulübün “itiraz hakkının kaybedilmesi” vede bugün Adnan Polat’ın “genel kurul yapılırsa 4 yıl ceza alabilirim” diyerek dolaşırken, kulübün bu davada elinin kolunun bağlanmasına vede hem kulübün, hem de avukatının küçük düşmesine yol açan kimdir?..

4- Dahası, genel kurul başkanlık divanına “verdiği iki isimden” birinin, Başkanlık Divanı’nın 6 üyesinin “Oylama ve sayım sağlıklıdır” demesine rağmen, “tam tersini savunduğu”, “Oylama ve sayım sağlıklı yapılmadı” dediği dilekçe, Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açan üyelerin eline nasıl geçti; savcılığa nasıl intikâl etti, savcılığın “ibra oylaması” konusunda soruşturma açmasına kim sebep oldu?..

5- 14 Mayıs’ta yapılacak genel kurul kararının, “idari ibranın çıkmadığı” genel kurulla “hukuki ilişkisinin olmadığı”, yani genel kurulun “yönetim kurulunun kararı ile toplanacağı”, genel kurul çağrısında, karar defterinde açık açık yazılmışken, Genel Kurulun, “yönetim ibra edilmediği için yapılacağı” şeklinde takdim edilmesindeki ısrar kimlerden geliyor?..

6- “Az bir ihtimal olsa bile”, 3 Mayıs’taki “ara duruşmada” hakim “Hangi gerekçeyle toplanırsa toplansın, genel kurul yapılmayacaktır” şeklinde bir karar verirse, Galatasaray Kulübü nasıl bir dar boğazın ve “karanlık” bir tünelin içine girecek, belki de “kayyumların eline düşecektir”; Polat ile yandaşları düşünemiyorlar mı?..

Diyelim ki 3 mayıstaki mahkeme kararı ile seçim yapılamadı; “topal hâle gelmiş” ve “idari ibrayı alamamış” (Kesinleşmiş bir mahkeme kararı henüz yok, sadece yürütmeyi durdurma kararı var) bir yönetim Galatasaray ’ı nasıl yönetecek ve “dibe vurmuş” futbol takımı ile ilgili kararları nasıl alacaktır?..

7- Bugün “tartışılır” hâle gelmiş olan yönetimin, işin mahkemelere götürülerek “görev süresinin uzatılması” gayretlerinin kimler tarafından yapıldığı ve bu gayretleri “kimlerin desteklediği” ortada olduğuna göre, bu defa “olağanüstü seçimli genel kurul için” yeterli imzanın toplanması “birkaç günde tamamlanırsa” (ki, elbette tamamlanacaktır), Polat ve yönetimi bu defa ne yapacaktır?..

Galatasaray tarihini iyi okuyun Galatasaraylılar, Galatasaray ile Ateş – Güneş bölünmesinin sebeplerini ve sonuçlarını iyi analiz edin, sonra da Adnan Polat ve yönetimi hakkında kararınızı “tam olarak” verin!..
Ben verdim, onun için diyorum ki; Galatasaray tarihi “Benden sonra tufan” diyen “bu” zihniyeti affetmeyecektir!..

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu