DünyaGündem

Kamerun Futbol Federasyonu’ndan Eto’o’ya sert cevap!..

Kamerun Futbol Federasyonu’ndan Eto’o’ya sert cevap!.. Samuel Eto’o ile Kamerun Ftubol Federasyonu arasında yaşanan gerginlik giderek farklı bir boyut kazanmaya başladı.

Rusya Premier Ligi takımlarından Anzhi’de forma giyen Eto’o, geçtiğimiz günlerde Kamerun Futbol Federasyonu’nu sert bir şekilde eleştirip, federasyon yetkililerinin kendisini öldürmek istediğini söyleyerek dikkatleri üzerine çekti. Sporx.com’un haberine göre, Kamerunlu futbolcu yaptığı açıklamada “Evimde yaptığım stoklarla yaşıyorum. Zehirlenmekten korktuğumdan dolayı takım arkadaşlarımla yemek yemekten kaçınıyorum.” diyerek öldürülmek istendiğinden şüphe ettiğini açıkça ifade etti.

Kamerun Futbol Federasyonu’nun bu konudaki yanıtı gecikmedi. Federasyon yetkililerinden Junior Biyam İspanyol basınına konuştu; Eto’o’yu öldürmek gibi bir niyetimiz yok. Onu öldürmek bize ne kazandırır ki? O’na ihtiyacımız var, ölüsüne değil ama ne yazık ki Kamerun ve futbolunun kötüye gitmesini isteyen güçlü adamlar için çalışıyor.”
Eto’onun ise bu yanıta tepkisi sert oldu. İşte Kamerunlu’nun öfke dolu sözleri;

Futbolun sadece kendi çıkarlarına yönelik olmadığını anlamaları lazım. Bu oyun hepimizin. Kamerun’un sorunu, çoğu Afrika ülkesi ile aynı. Tehlikede oldukları doğru. Çok para kazanıp mevcut sisteme karşı hareket ederseniz, elbette ki bunun sonucunda iktidarı elinde bulunduranlar size yardım etmeyecektir. Tanrı beni yanına çağırmayı düşünmediği sürece bana bu dünyada ölüm yok.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu