FutbolGündem

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’dan İnönü Stadı’yla ilgili ‘çevreci proje’ şartı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Fi Yapı İnönü Stadı’yla ilgili yeni bir projenin kendilerine henüz gelmediğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın statla ilgili açıklamalarına teşekkür eden Günay, “Bakan arkadaşımın açıklamalarına teşekkür ederim. Hassasiyetimi dikkate alacaklarsa o zaman çok daha özel, tarihi, doğayı koruyacak bir proje yapılacak demektir. Öyle bir proje henüz gelmedi bize. Gelirse değerlendiririz” dedi.

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) ve Deloitte işbirliği ile düzenlenen ‘2015 Hospitality Vision’ paneli Swissotel the Bosphorus Hotel’de yapıldı.

Panel öncesi basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Bakan Günay, Ankara’da adli emanette bulunan tarihi İncil kitabı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. İncil kitabının bir operasyon sırasında bulunduğunu anlatan Günay şöyle konuştu; Ankara Adliyesi’nin emanetinde bulunan bir rivayet ediliyor ki 1500 yıl kadar eskiye dayanıyor en eski İncil’lerden birisi.

Hz. İsa’nın konuştuğu Haramice yazılmış bir İncil bizim tespitlerimize göre. İncil Ankara Adliyesi’nden bir operasyon sırasında müzeye aktarılması gerektiği anlaşılmış ve bize gelmiş. Şu anda Ankara’da fotoğraf çekilmesi için basın mensuplarına açtık ama birkaç gün sonra vitrinden alıp rehabilite etmeye ihtiyacımız var.

Kitabın başka bir ülke ya da topluluk tarafından kendilerinden istenmediğine dikkat çeken Günay, “İncil’in başka bir ülkeye başka bir topluluğa başka bir yere ulaştırılması için bir talep yok. Bu basında bir haber umarım doğru çıkmaz. Zaten haber doğru çıksa böyle bir talep olsa bile götürüp verecek halimiz yok. Bir hukuki süreç gerektirir başka bir yere vermemizi gerektiren. Şuanda İncil bizim kayıtlarımızda ve envanterimizdedir. Etnografya müzesindedir. Bakım onarımını yaptıktan sonra bir kutsal emanet olarak gereken saygıyı ve ilgiyi göstererek dünyanın görmesini sağlayacağız” ifadelerini kullandı. Bakan Günay, bilimsel inceleme yapılmadan İncil hakkında açıklama yapılmasının doğru olmayacağını dile getirdi.

Fi Yapı İnönü Stadı’yla ilgili yeni bir projenin kendilerine henüz gelmediğini söyleyen Günay, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın stadla ilgili açıklamalarına teşekkür etti. Günay, “Bakan arkadaşımın açıklamalarına teşekkür ederim. Hassasiyetimi dikkate alacaklarsa o zaman çok daha özel, tarihi, doğayı koruyacak bir proje yapılacak demektir. Öyle bir proje henüz gelmedi bize. Gelirse değerlendiririz” dedi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu