FutbolGündemTransfer

Akçaabat Sebatspor’da hüzünlü son; Süper Lig’den Bölgesel Amatör Lig’e!..

Süper Lig’den 2004-2005 sezonu sonunda düşen Akçaabat Sebatspor, şimdi de 3. Lig’de bitime 7 hafta kala Bölgesel Amatör Lige düştü.

Spor Toto 3. Lig 1. Grup’ta 29. hafta sonunda 2 galibiyet, 1 beraberlik, 26 yenilgi alarak, topladığı 7 puanla son sırada yer alan Akçaabat Sebatspor’un ligin bitimine 7 hafta kala amatör lige düşmesi kesinleşti. Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, 1923 yılında kurulan ancak son yıllarda yaşadığı ekonomik krizi bir türlü atlatamayan, bu sezon transfer hakkı olmadığı için alt yapı oyuncularıyla maçlara çıkan kırmızı-beyazlılar, 7 sezonda Süper Lig’den amatör lige kadar geriledi.

2003-2004 sezonunda Süper Lig’e (eski adıyla Birinci Lig) yükselen ve ligi 13. sırada tamamlayan Akçaabat Sebatspor, 2004-2005 sezonunda son sırada yer alarak eski adıyla Lig A’ya (Bank Asya 1. Lig) düştü. Burada 2 sezon mücadele eden kırmızı-beyazlılar, 2006-2007 sezonunda İkinci Lig’e düşmekten kurtulamadı. Üç sezon ikinci ligde mücadele veren kırmızı-beyazlı ekip, geçen sezon Üçüncü Lig’e düşmüştü.

Önemli isimler forma giydi

Trabzon’un ilçe takımı olan Akçaabat Sebatspor’un kadrosunda eski yıllarda ve Süper Lig döneminde önemli oyuncular forma giydi.

Trabzonspor’un eski kalecilerinden Şenol Güneş, eski devlet bakanı Faruk Nafız Özak, Cemil Usta (Dozer Cemil) gibi önemli isimlerin oynadığı Akçaabat Sebatspor, Süper Lig’de de Yusuf Şimşek, Oktay Derelioğlu, Ogün Temizkanoğlu gibi oyuncuları kadrosunda barındırdı.

Akçaabat Sebatspor, 2003-2004 sezonunda Akçaabat Fatih Stadı’nda ağırladığı Galatasaray’ı 2-1, aynı sezon İnönü Stadı’nda Beşiktaş’ı 2-0 mağlup etme başarısı göstermişti.

Başkan Kaynar; BAL Ligi’nde de oynayamabiliriz

Akçaabat Sebatspor’un kulüp başkanı Erkan Kaynar, kulübün ekonomik olarak aşılması zor bir durumda olduğunu ve Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edip etmeyeceklerinin de belli olmadığını söyledi.

Kaynar, Cumhuriyetle yaşıt olan bir kulübün amatör lige düşmesinin kendilerini son derece üzdüğünü de belirterek, “Ancak kulüp, bugün değil, birkaç yıl öncesinden amatöre ekonomik olarak düşmüştü. Özellikle Süper Lig’den itibaren hesapsız yapılan harcamalar, kaynağı belli olmayan harcamalar kulübün bugünlere gelmesini kaçınılmaz kılmıştır” dedi.

Halen vergiler hariç 3-4 milyon lira borçlarının bulunduğunu vurgulayan Kaynar, “Bu kulüp için yapılacak pek de fazla bir şey yok. Amatörde de bu borçlar kulübün yakasını bırakmayacak. Bölgesel Amatör Lig’de oynayıp şampiyon olsan da bir şey değişmez. O nedenle amatörde oynayıp oynamayacağımız henüz belli değil. Alacaklılar alacaklarından feragat etmedikten sonra BAL Ligi’nde mücadele etmenin hiçbir anlamı yok diye düşünüyorum” diye konuştu.

 

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu