GündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

Türk futbolunda ilk kez şikenin belgesi ortaya çıktı!..

Türk futbolunda ilk kez şikenin belgesi ortaya çıktı. Bugün HaberTürk Gazetesi’nde Atilla Türker imzasıyla yayımlanan özel haberde Elazığ 1. Amatör Küme’de şike yapıldığını ortaya koydu.

İşte HaberTürk’te yayımlanan Atilla Türker’in şike ile ilgili özel haberi;

Elazığ 1. Amatör Küme’de 22-1 ve 21-0 biten maçlardaki şike skandalının sır perdesini Facebook’taki itiraflar araladı. Diğer şampiyonluk adayı Yolspor ile karşılaşacak olan Hicret Gücü Gençlik’ten Gökhan, Köy Hizmetleri’nden Hıdır’a “Şike mi, ne olursa olsun. Siz 30 atın, biz 25 yiyeceğiz. Maçı bilerek vereceğiz” diyor!

Ve Türk futbolunda ilk kez şikenin belgesi ortaya çıktı. Elazığ 1. Amatör Küme’de şampiyonun belirleneceği maçta şike yapıldığı, futbolcuların Facebook’taki yazışmaları sonucu tesbit edildi. Yolspor ile Köy Hizmetleri’nin aynı puan ve artı 8 averaj ile girdiği son hafta Yolspor’un, Hicretgücü Gençlik’i 22-1, Köy Hizmetleri’nin de Sürsürü Bağlarspor’u 21-0 yenmesi üzerine yapılan araştırmada teknolojik unsurlar ön plana çıktı.

Köy Hizmetleri’nden Hıdır’ın, Hicret Gücü Gençlik’ten Gökhan ile facebook’ta yaptığı yazışmayı kopyalaması ve daha sonra yetkililere delil olarak sunması sonucu şike kanıtlandı. Federasyon yönetimi, 27 Şubat’taki karşılaşmalar öncesi Gökhan ile Hıdır arasında geçen “Şike mi, ne olise olsun… 30 at, biz 25 yecez… Maçı bilerek vercez… Dün sizin takımdan 5 kişi ile konuştum hepsi diyor vermişler maçı… Mecbur verecez, yapacak bişi yok” şeklindeki yazışmalar sonucu şike yapıldığına karar verdi.

ŞOKE EDEN DİYALOGLAR

HIDIR – dün sizin takımdan 5 kişi ile konuştum hepsi diyor vermişler maçı
GÖKHAN – mecbur yapacak bişi yok.
HIDIR – nie mecbur olum bugün maçı satan yarın onu bunu satar.
GÖKHAN – ne alakası var olum dsi sizin için oynise bizde bilerek verecez a.g. yola
HIDIR – cuma dediki onlar dsi maçını alsa biz onlara maç verecektik. dedim cuma tamam siz hicrete verin maçı biz sürsürüye. dedim gel sen ender i ara ben feriti, ne diyecekler. ne dedi bilimisin.
GÖKHAN- ne dedi.
HIDIR – dedi eşekmiyim bu saatten sonra adamlar bize maçı vermiş ben nie onlara verem.
GÖKHAN – senin demenle olmaz hıdır hele çıkak biz yoldu ynek siz 20 tana atamisiz atmimisiz.
HIDIR – olum sizin kafanız almıyor siz 6-7 den fazla gol yeseniz şikeye girer klubu küme düşürürler.
GÖKHAN – düşürsünler a.g. çokda umrumda. siz 20 atın biz 12-13 yiyecez vallah kimse sizi istemi
HIDIR – olum yiyin. kimse size yemeyin demiyor
GÖKHAN – biz 2 aydır para almamışız a.g. çıkıp bide sahada kendimi parçalıyam. hiç gerek yok
HIDIR- olum bu işler zaten 1-2 kişile olmaz
GÖKHAN – yav kimse oynami kimse, sinan sakat memet cezalı serdar oynamiyacak feroyu oynatmıyacaz
HIDIR – fero kim
GÖKHAN – erhan yok mesut yok hep gençlerle çıkıcaz. feridun
HIDIR – he. neyse nasıl olursa olsun hayırlısı olsun
GÖKHAN – aynen kafan takma. seneye bakarız daha. hayırlısı olsun
HIDIR – ne takacam. kusura bakma olum maç satan adam seneye bi yere gidemez.
GÖKHAN – öyle bi giderimki rahat ol. çıkıp vuradınız kim dedi vurmayın dsi ye. geçen sene ferit beni hiç oynatmadı belediyede. ben bırakmak zorunda kaldım. kendisinide gönderdiler. şimdi onun için mi oyniyacam. çok bekler o.
GÖKHAN – yanlış anlama yani ben onun inadına yine oynamiyacam.
HIDIR – biz kendi işimizi kendimiz görürüz kafan takma sen
GÖKHAN – bişey olmaz. Bu ş yolsporun
HIDIR – 3 gün kaldı
GÖKHAN – şikemi ne olise olsun. 30 at biz 25 yecez.
HIDIR – görecez

BİR GOLLE ŞAMPİYONLUK KAÇINCA İHBAR ETTİ

Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ASKF), müsabakaların ‘anormal’ skorlarla sona ermesi nedeniyle Futbol İl Tertip Komitesi Başkanlığına itiraz etti. İl Tertip Komitesi de hakem ve gözlemci raporlarını Federasyon Etik Kurulu’na gönderdi. Bu sırada müthiş bir belge ortaya çıktı. Bir gol ile şampiyonluğu kaçıran Köy Hizmetleri’nin futbolcusu Hıdır, Hicret Gücü Gençlik’in, Yolspor karşısında bilerek farklı yenildiğini ve bu konuda elinde belge olduğunu bildirdi. Hıdır, Hicret Gücü Gençlik’ten Gökhan ile yaptığı facebook yazışmasının kopyalarını yetkililere delil olarak sundu.

75 KİŞİYE 2’ŞER YIL CEZA GELİYOR

Futbol Federasyonu’nun kararının ardından Tahkim Kurulu tarafından da onaylanan şike sonrası eyleme karışan 4 takım birden küme düşürülmüştü. 66 futbolcu, 4 yönetici ve 5 teknik adam da Elazığı Amatör Disiplin Kurulu’na gönderilmişti. Futbolcu, teknik adam ve yöneticilere 2’şer yıl ceza kesileceği bildirildi.

BU DA AYRI BİR SKANDAL

Hakem ve gözlemci raporları temiz!

Elazığ’daki olayı değerlendiren Etik Kurulu, hakem ve gözlemci raporları “temiz” (!) olmasına karşın, eldeki belge doğrultusunda şike yapıldığına kanaat getirdi. Etik Kurulu’na ifade veren 2 futbolcu da çelişkili görüşler ortaya koydu. Ancak yazışmaların çok net olması nedeni ile şike yapıldığı sonucuna varıldı. Mahmut Özgener başkanlığında toplanan yönetim bu kararı onayladı. 4 kulübün yetkilileri
Tahkim’e başvurdu ancak karar onaylandı.

HTSPOR / ÖZEL HABER / Atilla TÜRKER


Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu