DünyaFutbolGündem

Avrupa Ligi’nde finalistler yarın belli oluyor!..

UEFA Avrupa Ligi’nde finalistler yarın belli oluyor!.. UEFA Avrupa Ligi’nde finale çıkacak takımlar yarın oynanacak yarı final rövanş maçlarının ardından belli olacak.

UEFA Avrupa Ligi’nde İtalya’nın Juventus ekibi Portekiz’in Benfica takımını konuk ederken, iki İspanyol takımı Valencia ile Sevilla da Valencia’da karşı karşıya gelecek. Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, iki karşılaşma da TSİ 22.05’te başlayacak. İki İspanyol takımını karşı karşıya getirecek yarı final rövanşında Sevilla, Valencia karşısına avantajlı çıkacak.

Endülüs bölgesi takımı Sevilla, Ramon Sanchez Pizjuan Stadı’nda oynanan ilk maçta rakibini Stephane Mbia ve Carlos Bacca’nın attığı gollerle 2-0 mağlup ederek, final yolunda önemli bir galibiyet elde etti. Valencia’daki Mestalla Stadı’nda oynanacak karşılaşmayı Sırbistan Futbol Federasyonu’ndan Milorad Mazic yönetecek.

208. kez karşılaşacaklar

Valencia ile Sevilla yarınki maçla tarihlerinde 208. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 207 maçta Valencia 95, Sevilla ise 77 kez galip geldi. Sevilla 2006 ve 2007 yıllarında üst üste iki kez UEFA Kupası’nı müzesine götürmeyi başarırken, Valencia ise 2004’te bu kupada şampiyon oldu.

Bu arada Valencia’da Joao Pereira, Antonio Barragan, Jonas ve Paco Alcacer, Sevilla’da ise Diogo Figueiras, Coke, Jairo Samperio ve Carlos Bacca yarınki karşılaşmada sarı kart görmeleri ve takımlarının finale çıkması halinde forma giyemeyecekler.

Juventus, Torino’daki finale kalmak istiyor

İtalya’nın Juventus ekibi, bu sezon Torino’da sahası Juventus Arena’da yapılacak UEFA Avrupa Ligi finaline kalmak istiyor. İlk maçta Portekiz temsilcisi Benfica’ya 2-1 mağlup olan siyah-beyazlılar, rövanşı kazanmayı amaçlarken, Benfica da geçen yıldan sonra bu sezon da adını finale yazdırmayı hedefliyor. Cüneyt Çakır’ın yönettiği ilk maçta Benfica’nın gollerini 2. dakikada Garay, 84. dakikada Lima atarken, Juventus’un tek golü ise 73. dakikada Tevez’den gelmişti.

Juventus Arena’da oynanacak Juventus-Benfica maçını İngiliz hakem Mark Clattenburg yönetecek.

Juventus, 18 sezon sonra finale çıkmayı hedefliyor

UEFA Avrupa Ligi’nde en son 1994-1995 sezonunda finale çıkan Juventus, Benfica karşısında başarılı olması halinde 18 sezon sonra bu kupada final oynayacak. İtalyan ekibi, 1994-95 sezonunda kendi ülkesinden Parma ile yaptığı finalde ilk maçı 1-0 yitirmiş, rövanşta da 1-1 berabere kalarak, kupayı kazanamamıştı.

Benfica ise geçen sezon bu ligde Chelsea ile yaptığı final maçını 2-1 kaybetmişti. UEFA Avrupa Ligi’ni Juventus 3 kez (1977, 1990, 1993) kazanırken, Benfica ise 2 kez (1983-2013) final oynamasına rağmen bu kupayı henüz müzesine götüremedi.

6. kez karşılaşacaklar

Juventus ile Benfica, Avrupa kupaları tarihinde 6. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 5 maçta Benfica 4, Juventus ise 1 kez kazandı. Portekiz temsilcisinin 7 golüne, İtalyan takımı 5 golle yanıt verdi. Juventus’ta Leonardo Bonucci, Claudio Marchisio ve Carlos Tevez, Benfica’da ise Ruben Amorim, Andre Gomes ve Eduardo Salvio sarı kart cezası sınırında bulunuyor.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu