DünyaFutbolGündem

Maradona’dan gecikmiş itiraf; 1994 Dünya Kupası’nda yasaklı madde kullandık

Futbol dünyasının efsane isimlerinden Diego Maradona, 1994 Dünya Kupası eleme maçı öncesinde kendisinin de içinde bulunduğu Arjantinli futbolcuların yasaklı madde kullandığını ileri sürdü.

Futbol dünyasının efsane isimlerinden Diego Maradona, Arjantinli oyuncuların 1994 Dünya Kupası eleme maçı öncesinde yasaklı madde kullandığını ve Arjantin Futbol Federasyonu başkanı Julio Grondona’nın olan bitenden haberdar olduğunu ileri sürdü.

Arjantin’de bir televizyon kanalına konuşan Maradona, federasyon başkanlığı görevini halen sürdüren ve bunun yanısıra FIFA başkan yardımcılığını yapan Grondona ile husumetine yeni bir boyut kattı.

Arjantinli oyuncuların, Avustralya ile yaptıkları 1994 Dünya Kupası eleme maçından önce yasaklı madde aldığını ve Grondona’nın bunun üzerini örttüğünü ima eden Maradona, ”tüm maçlarda doping kontrolü yapılmasına rağmen sadece Avustralya maçından sonra kontrol edilmedik. 10 adet kontrol yapıyorlar. Sadece Arjantin’in ABD’ye gidip gitmeyeceğinin belirleneceği maçta kontrol yapılmadı. Bu dalavereyi Grondona biliyordu” diye konuştu.

Maradona, yasaklı maddeyi kahvenin içine katarak aldıklarını, bunun daha hızlı koşmalarını sağladığını ve bu şekilde Avustralya’yı geçerek dünya kupasına katıldıklarını iddia etti. CNNTURK’un haberine göre Avustralya ile Sydney’de berabere kalan Arjantin, evinde oynadığı rövanş maçında rakibini 1-0 yenmiş ve dünya kupası biletini almıştı.

Sonrasında Maradona, yasaklı madde kullandığının tespit edilmesi üzerine turnuvadan men edilmişti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu