Fulya DosyasıGündem

Demirören’e Mektup Bırakan Banker Kastelli intihar etti !

Yıldırım Demirören’e _Mektup Bırakan Banker Kastelli intihar etti !
Banker Kastelli olarak tanınan 75 yaşındaki Abidin Cevher Özden, Kadiköy’deki ofisi Efes Pasajında silahla yaşamına son verdi.

Kuşdili Caddesi üzerinde bulunan Efes Çarşısı’nın ikinci katındaki bürosunda ağzına silah dayayan Abidin Cevher Özden, silahı ateşledi.

Özden, olay yerinde hayatını kaybetti.

Polis ekiplerinin büroda ve ceset üzerindeki inclemesi sürüyor.

6 Sır Dolu Mektuptan Bir tanesi beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören’e !
Abidin Cevher Özden’in avukatı, Kastelli’nin intihar etmeden önce 6 mektup yazıp bıraktığı hepsinin ayrı ayrı içeriklere sahip olduğunu bildirdi.

Bu mektup içeriklerinin avukatına olanının devam etmekte olan hukuki işleri için, çocuklarına ve hizmetçisine aile düzenindeki sorumluluklarına olduğu iddia edilirken;

Savcıya verilecek olan mektupta Özden’in haksız yere suçlandığını, basının üzerine çok geldiği bunun yanı sıra Yıldırım Demirören’e bıraktığı mektupların intiharın arkasındaki nedenleri çözecek önemli delil
oluşturacağı bildirildi !

İntihar eden Cevher Özden ile Yıldırım Demirören’in arasında ne gibi bir ilişki olabileceği merak uyandırırken konunun Tarihi Beyoğlu Saray Sineması’nın da içinde bulunduğu Sinem Han’ın sahibi Mösyö d’Andrea’nın ölümünden sonra Necdet Çoban ve Erdoğan Demirören’in eline geçmesiyle bir ilgisi olup olamayacağı merak ediliyor.

Bilindiği üzere bahsi olan Beyoğlu’nun en büyük tarihi binalarından Sinem Han Demirören Gayri Menkul Yatırımı Geliştirme ve İşletmecilik A.Ş tarafından alınmıştı!

Özden’lerin Maçka’daki evlerine haciz !
Bu arada Cevher Abidin Özden borçları nedeniyle Özden’lerin Maçka’daki evlerine haciz geldiği ileri sürülürken, Özden’in üvey oğlu Cemil Bahadır, annesinin üzerine kayıtlı 3 milyon dolar değerindeki dairenin hileyle alınmak istendiğini bilinmekteydi.

Maçka’daki 375 metrekarelik 3 milyon dolar değerindeki daire, resmi kayıtlarda Cevher Abidin Özden’in eşi Mukadder Özden adına kayıtlı.

Haciz memurları Özden’in Nurgül Kaya’ya olan 370 bin YTL borcuna karşılık daireyi haciz yoluyla satmak için Aralık 2007’den itibaren 4 kez girişimde bulundu. 4 Aralık 2007’de Mukadder Özden’den (80) borca kefil olduğuna dair imza alındı. Cevher Abidin Özden’in Mukadder Özden’den olma üvey oğlu Cemil Bahadır haciz işleminin bir hile olduğunu iddia edilmişti.

Cevher Özden’in oğlu Nedim Özden intihar ettiğine inanmıyorum
Cevher Özden’in oğlu Nedim Özden Nişantaşı’da oturdukları binanın önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı
Özden, “babam ile sabah birlikteydik. Saat 09.30’da evden çıktı. İyi görünüyordu. İntihar ettiğine inanmıyorum”
Hiç kimseyle maddi sıkıntısı yoktu düşmanlığı yoktu. Hastalığı vardı. Ailesiyle herhangi bir sorunu da yoktu. İlk önce ağır yaralı olduğu haberini aldım. Daha sonra öldüğünü öğrendim”

Kürşat Yılmaz Davasında tutuksuz yargılanmaktaydı

Kürşat Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 7 tutuklu sanık yanı sıra ‘Banker Kastelli’ olarak bilinen Abidin Cevher Özden ve şarkıcı Alişan, Tuğba Özay ve İbrahim Tatlıses’in de aralarında bulunduğu çok sayıda tutuksuz sanık İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyorlardı.

Mahkeme heyeti son duruşmada tutuklu sanıklardan Yavuz Kaşıkçı ve Mustafa Özer’i tahliye ederken, tutuksuz sanıklar Asım ve Ümit Savcı’nın tutuklanmasına hükmetmişti.

Duruşma, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan 108 sayfalık iddianamede, Yurtbank’ın eski sahibi olupYurtbank Davası” kapsamında 34 yıl 7 ay ağır hapis ve 69 trilyon 307 milyar 925 milyon lira ağır para cezasına çarptırılan Ali Avni Balkaner, ”Asena” adıyla tanınan oryantal Onur Çakmak ve gazeteci Zafer Mutlu’nun da aralarında bulunduğu 23 kişinin “müşteki” olarak yer aldığı bilinmekteydi.


Banker Kasteli veya diğer adıyla Cevher Özden Kimdir ?
“Banker Kastelli” adıyla tanınan Cevher Özden bankerlik piyasasının en büyüğü idi ve halkın yaklaşık 100 milyarını toplamıştı.

Ancak bir yandan da piyasanın artık tahammül edilemez duruma gelen risklerini ve potansiyel hasarı denetim altına almak için getirilmek zorunda kalınan kimi önlemler, bankaların mevduat sertifikası satışına getiren sınırlamalar ve daha sonra bankerelere karşı olan yasaklamalar Banker Kastelli’nin de sonunu getirecekti.

1982 yazına doğru artık sadece Çavuşoğlu-Kozanoğlu grubuna bağlı Hisarbank’ın ve Özer Çiller’in başında bulunduğu İstanbul Bankası’nın sertifikalarını satmaktan başka bir yolu kalmayan Kastelli’ye son darbe 18 Haziran 1982’de indirildi. Bu tarihte İstanbul’da yapılan toplantıda o sırada Türkiye’de faaliyet gösteren 40 bankanın hepsinin imzaladığı bir kararla artık “Bankalar bankerler aracılığıyla mevduat sertifikası satmayacaklar ve pazarlamayacaklar”

Böylece Banker Kastelli fırtınalarla bitecek bir sonun başlangıç periyoduna girdi.

Futbolistan

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu