DünyaGündem

EURO 2012… Ukrayna’da şok; Shevchenko sakatlandı

NationalTurk’ün haberine göre, EURO 2012’ye aldığı sürpriz İsveç galibiyeti ile önemli bir giriş yapan ev sahibi Ukrayna’ya yıldız oyuncusu Andriy Shevchenko’dan kötü haber geldi. 35 yaşındaki yıldız forvet, Fransa maçında dizinden sakatlandığı gerekçesiyle İngiltere maçını kaçırabilir.

NationalTurk’ün haberine göre, salı günü oynanacak İngiltere maçında mutlaka galip gelmesi gereken Ukrayna’da kaptan Shevchenko, Fransa maçında sağ dizinden sakatlanmıştı. Konu ile ilgili açıklama yapan takım doktoru Leonid Mironov, ” Sheva’nın durumunu pazar günü kontrol ettik ve maalesef sakatlığı hala devam ediyor. Diz eklemi eskisinden de iyi durumda fakat doku zedelenmesi hala devam ediyor. ” açıklamasında bulundu.

Andriy Shevchenko pazar gününde itibaren antrenmanlara katılmazken son durumu bugün ve yarın yapılacak kontrollerin ardından netleşecek. Şu an için oynaması zor gözüken tecrübeli golcünün son kararı doktorlarla birlikte kendisinin vermesi bekleniyor.

Ukrayna futbol tarihinin en önemli futbolcusu olarak kabul edilen Sheva, bugüne kadar 110 kez formasını giydiği Ukrayna milli takımı için 48 gol kaydetti. EURO 2012’de de İsveç karşısında takımını attığı 2 golle galibiyete taşıyan Shevchenko’nun oynamaması durumunda Marco Devic ilk 11’e yerleşecek.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu