DünyaFutbolGündem

Louis van Gaal’dan Sneijder ve Kuyt ile ilgili çarpıcı açıklama; İmtiyazlarını kaybettiler!..

Louis van Gaal’dan Sneijder ve Kuyt ile ilgili çarpıcı açıklama; İmtiyazlarını kaybettiler!.. Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Louis van Gaal, kaptanlıklarını aldığı Wesley Sneijder ve Dirk Kuyt hakkında yeni açıklamalar yaptı

HTSpor’un haberine göre, Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Louis van Gaal, yıldız futbolcular Wesley Sneijder ve Dirk Kuyt’ın kaptanlıklarını neden aldığına dair açıklamalarda bulundu. Van Gaal bu kararının, Sneijder’in milli takım geleceğini etkilemeyeceğini belirtirken, yıldız oyuncunun çok çalışması ve sahada her şeyini vermesi gerektiğini vurguladı.

Deneyimli çalıştırıcı, “Bu benim kaptan ve yardımcı kaptan seçmemde uyguladığım bir kuraldır. Ama farklı sebeplerden dolayı Sneijder ve Kuyt artık olmayacak. Bu imtiyazı kaybettiler. Yeni kaptan Robin van Persie ve onun yardımcısı Arjen Robben olacak” ifadelerini kullanarak Türkiye’de oynayan iki futbolcunun artık kaptan olmayacağını vurguladı.

“SNEIJDER’İ SİLMEDİM AMA…”

Hollanda’nın 3-0 kazandığı Endonezya maçı sonrasında gösterdiği düşük performanstan dolayı Sneijder’in kadrodan çıkartılıp çıkartılmayacağı ile ilgili sorulan soruya yanıt veren Van Gaal, “Sanmıyorum. Ama geleceğinin öngörülebilir olması için tüm enerjisini sahaya yansıtması gerekiyor. Yeniden fit duruma gelirse, diğer futbolcularla birlikte kadroda yer almak için savaşabilir. Oynayabilecek, fit durumda bir Sneijder bekliyorum” dedi.

Galatasaraylı yıldızla ilgili uyarılarına devam eden deneyimli teknik adam, “Gerçekten çok çalışmak zorunda, çünkü Endonezya’ya karşı bile 90 dakika boyunca oynayamayacağı açıkça görüldü” ifadelerini kullandı.

“KUYT SNEIJDER’İN TAM TERSİ”

Oyuncusu Sneijder’e karşı eleştirilerini sakınmayan Van Gaal, Dirk Kuyt için ise olumlu ifadeler kullandı. Wesley Sneijder ile Kuyt’ı kıyaslayan teknik adam, “Kuyt’ın durumu Sneijder’in tam tersi. Harika bir forma sahip. Onun da sorunu aşırı müsabaka oynaması ve kulübü için her maçta forma giymesi. Onu bir santrfor olarak ve nöbetçi golcü olarak düşünebilirim. Bu rolde Bas Dost beni tatmin edemedi. Dünya Kupası’nda kenardan gelerek oyunu değiştirebilecek potansiyelde birine ihtiyacım var. Kuyt’a bu rolü verebilirim” diye konuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu