FutbolGündem

Yılmaz Vural’ın milli takım heyecanı!..

NationalTurk’ün haberine göre, Azerbaycan Milli Takımı’nın başına geçeceği iddia edilen Yılmaz Vural, “Federasyondan tarafıma ulaşan resmi bir teklif yok ama birkaç yabancı antrenörle beraber bizim de adımız masada. Ben de en kuvvetli adaylardan biriyim” dedi.

Vural, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde, H Grubu’nda oynadığı 3 maçı da kaybetmesinin ardından görevine son verilen Alman teknik direktör Berti Vogts’tan boşalan “Azerbaycan Milli Takımı teknik direktörlüğüne getirileceği” iddialarını değerlendirdi.

2008’de Azerbaycan’ın başına geçen Vogts’un sözleşmesi uzatılmadan önce de kendisiyle görüşüldüğünü ancak Alman çalıştırıcının sözleşmesini uzattıklarını öne süren Vural, “Azerbaycan’da buradaki kadar seviliyoruz. Azerbaycan’a girdiğimiz zaman gümrükte pasaport sormuyorlar. Konuşmamız, kültürümüz bir olduğu için orada yabancı muamelesi görmüyorum. Dolayısıyla her zaman oranın gündemindeyiz” diye konuştu.

Geçen yıl PTT 1. Lig’den Spor Toto Süper Lig’e yükselen Mersin İdmanyurdu’nu yarım sezon çalıştıran 61 yaşındaki teknik adam, “Azerbaycan Futbol Federasyonundan tarafıma ulaşan resmi bir teklif yok ama birkaç yabancı antrenörle beraber bizim de adımız masada. Ben de en kuvvetli adaylardan biriyim” dedi.

Kariyerinde daha önce milli takım çalıştırmayan Vural, bir ülkenin milli takımının başında olmanın kendisini onurlandıracağını belirterek, “Azerbaycan potansiyeli olan bir takım. Ekonomik açıdan destekleniyor ve süratle tesisleşiyorlar. Oraya bir katkımız olursa gurur duyarız” yorumunu yaptı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu