FutbolGündem

Türkiye, Kazakistan ile A Grubu’ndaki ilk maçına çıkıyor!..

A Milli Futbol Takımımız, 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde A Grubu’ndaki ilk maçında bugün deplasmanda Kazakistan ile karşılaşacak.

Başkent Astana’daki Astana Arena’da TSİ 19.00’da başlayacak karşılaşmayı Macaristan Futbol Federasyonu’ndan Istvan Vad yönetecek. Vad’ın yardımcılıklarını Zsolt Attila Szpisjak ve Istvan Albert yapacak. Dördüncü hakem ise Peter Solymosi olacak. Karşılaşma TRT tarafından naklen yayınlanacak.

2008 yılında İsviçre ve Avusturya’nın ortaklaşa düzenledikleri son Avrupa Şampiyonası’nda Fatih Terim yönetiminde yarı final oynama başarısı gösteren Türk Milli Takımı, yeni teknik direktörü Guus Hiddink’in önderliğinde ilk önemli sınavını Euro 2012 elemelerini geçmek için verecek.

Bu arada, Türkiye’nin yer aldığı A Grubu’nda günün diğer maçında Belçika ile Almanya, TSİ 21.45’te Brüksel’de karşı karşıya gelecek.

İLK 11’LER BELLİ OLDU

HAKEMLER: Istvan Vad, Zsolt Attila Szpisjak, Istvan Albert
KAZAKİSTAN: Mokin, Kirov, Abdulin, Kislitsyn, Rojkov, Karpovich, Gurman, Rodinov, Jumaskaliyev, Ostapenko, Hijnicenko
TÜRKİYE: Onur, Sabri, Servet, Ömer Erdoğan, Hakan Balta, Hamit, Aurelio, Emre Belözoğlu, Kazım, Tuncay Şanlı, Arda Turan
STAT: Astana Arena
SAAT: 19.00
YAYIN: TRT 1

KAZAKİSTAN İLE 3. KEZ KARŞILAŞIYORUZ

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri (A) Grubu’nda bugün yapılacak Kazakistan-Türkiye maçı, her iki ülke milli takımlarını 3. kez karşı karşıya getirecek. İki ülke milli takımları arasında geride kalan 2 maçı da Türkiye kazandı. Türk Milli Takımı’nın toplam 10 golüne karşın Kazaklar henüz gol atma başarısı gösteremedi.

Türkiye ile Kazakistan A Milli Futbol takımları tarihte ilk temaslarını 2006 Dünya Kupası elemelerinde gerçekleştirdi. 9 Ekim 2004 tarihinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yapılan maçı Türkiye, Gökdeniz Karadeniz, Nihat Kahveci ve Fatih Tekke’nin (2) golleriyle 4-0 kazandı. 8 Haziran 2005 tarihinde Almatı’da yapılan rövanş maçını ise Türkiye bu kez 6-0 kazanırken, gollerini Fatih Tekke (2), Tuncay Şanlı (2), İbrahim Toraman ve Halil Altıntop attı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu