FutbolFutbolda ŞiddetGündem

Fildişi Sahilleri Futbol Federasyonu’ndan Yobo’ya sert tepki

NationalTurk’ün haberine göre, Fenerbahçe Trabzonspor maçında Emre Belözoğlu ile Zokora arasında yaşanan ırkçılık tartışmalarında Emre ile basın toplantısı düzenleyen Yobo’ya Fildişi Sahilleri Futbol Federasyonu’ndan sert tepki geldi.

NationalTurk’ün haberine göre, oyuncuları Zokora’ya sahip çıkan Fildişi Sahili Futbol Federasyonu, resmi internet sitesinden Emre ile ortak basın toplantısı düzenleyen Joseph Yobo’ya tepki gösterdi. 2007 yılında Emre Belözoğlu’nun Premier Lig’de Newcastle United forması giyerken, Everton maçında Joseph Yobo, Tim Howard ve Joleon Lescott ile yaşadığı ırkçı söz olayını hatırlatan yazılı metinde, Yobo’ya hitaben, “Hafızanı mı yitirdin?” cümlesi dikkat çekti.

Federasyon, Emre’nin özür dilemesine rağmen ‘Maç esnasında futbolcuların birbirlerine bu tür kötü sözler söylediğini’ açıklayarak kendisini haklı çıkarmaya çalıştığı savunuldu. Emre’nin geçmişte Newcastle United forması giyerken de ırkçılık ile suçlandığı hatırlatılan mesajda “Türkiye milli takımı oyuncusu bu tür davranışları alışkanlık haline getirmiş gibi görünüyor. Newcastle forması ile şu anda takım arkadaşı olan Joseph Yobo’ya ve Everton futbolcularına ırkçı söylemlerde bulunduğu için ceza almıştı” hatırlatması yapıldı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu