FutbolGündem

Şenol Güneş: Disiplinden taviz vermeden yolumuza devam etmeliyiz!..

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, bordo-mavili kulübün resmi yayın organı Trabzonspor Dergisi’nin eylül sayısında, yeni sezonla ilgili görüşlerini dile getirdi.

UEFA Avrupa Ligi’nde İngiltere temsilcisi Liverpool’a elenmeleriyle ilgili görüşlerini de kaleme alan Güneş’in ‘Sorumluluğumuzun bilincindeyiz’ başlıklı yazısının ayrıntıları şöyle;

”Değerli taraftarlarımız, sizlerle yeni bir ayda daha buluşmanın heyecanı içerisindeyiz. Trabzonspor olarak geçirdiğimiz iyi bir hazırlık döneminin ardından sezona başladık. Oynadığımız lig müsabakalarında elde ettiğimiz sonuçlarla, başarılı bir grafik çizmemize rağmen, Avrupa Kupaları’nda güçlü bir rakibe karşı elenmemiz bizleri üzdü. Genel olarak bakıldığında Liverpool Şampiyonlar Ligi’nde oynaması gereken son derece güçlü ve tecrübeli bir rakipti. Bize göre böylesi bir rakiple erken karşılaştık. Futbol olarak iyi mücadele etsek de yaşadığımız bazı talihsizlikler Avrupa maceramızı sona erdirdi.

Takım olarak sezon başında koyduğumuz ilkelerden taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. İlkeli, prensipli, futbolun gerektirdiği değerleri sahaya yansıtan bir takım olmalıyız. Başlangıç itibariyle bu anlamda önemli bir yol kat ettik. Ancak bu konuda süreklilik göstermeliyiz. Zaman zaman yaptığımız hataları tekrarlamamalıyız. Büyük takım olmanın bazı sorumlulukları vardır. Bu sorumlulukları taşıyabilecek anlayışı yerleştirmek durumundayız.

Bizler için özellikle taraftarlarımızın verdiği desteğin önemi büyüktür. Bu desteğe karşılık onların beklentilerini yerine getirecek sonuçları almalıyız. Şampiyonluklar belirli ilkeleri yerleştirme adına sadece araçtır. Temeli olmayan bir binanın uzun süre ayakta kalabilmesi zordur.

Bu anlayış çerçevesinde saha içi ve saha dışı disiplinden taviz vermeden yolumuza devam etmeliyiz. Zaman zaman takımda bazı rotasyonlar yaşanabilir. Bunlar futbolun gereğidir. Oyuncularımızın tüm koşullara hazırlıklı olması gerekmektedir. Yürümemiz gereken biraz daha yolumuz var.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu